ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада ратифікувала договір про японський кредит на $900 млн

Уряд Японії профінансує реконструкцію станції очищення стічних вод у Києві.

Рада ратифікувала договір про японський кредит на $900 млн
Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада в середу ратифікувала кредитний договір з японським урядом, підписаний 6 червня цього року, згідно з яким Україна отримає 108 млрд японських єн на модернізацію Бортницької станції аерації.

За таке рішення проголосували 265 депутатів з 226 мінімально необхідних.

"Договір передбачає, що Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) надасть Україні пільговий кредит на понад 108 млрд японських єн. За сьогоднішнім курсом це близько 900 млн доларів США (вони у своїх релізах використовували слово "мільярд", бо на той момент це було ближче до мільярда) строком на 40 років, з них 10 років - це пільговий період, під 0,1% річних", - розповіла депутатам.

Виконавцям робіт із модернізації станції стічних вод уряд виділятиме субкредити із цих коштів. Їх повинен визначити "Київводоканал".

Нагадаємо, Яресько була підписантом цього договору з боку України. Від імені JICA його підписав віце-президент агентства Масаказу Ічикава.

Бортницька станція аерації - єдина очисна споруда стічних вод Києва та прилеглих міст і селищ. На станції проходять очищення всі побутові стічні води, а також стік промислових підприємств. Основні споруди й обладнання станції вже давно зношені і не відповідають нинішнім нормам очищення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram