ГоловнаЕкономікаДержава

У "Нафтогазі" допускають приватизацію держчастки акцій "Укрнафти"

Пізніше чиновник заявив, що "Нафтогаз" не має наміру порушувати питання приватизації "Укрнафти".

У "Нафтогазі" допускають приватизацію держчастки акцій "Укрнафти"
Фото: EPA/UPG

Якщо новий менеджмент не зможе зробити прибутковою роботу "Укрнафти", держава повинна продати свою частину її акцій.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, пише ZN.UA.

"Якщо ми зможемо перетворити "Укрнафту" в нормальну прибуткову корпорацію, на діяльність якої прямо не впливає жоден з акціонерів, в корпорацію, якою буде керувати незалежний менеджмент і дбати тільки про прибутковість компанії, а далі прибуток буде тільки розподілятися між акціонерами відповідно до їхніх часток у статутному фонді, - якщо вдасться це зробити, тоді ця компанія зможе нормально працювати", - сказав Вітренко.

Водоночас, відповідаючи на запитання, що буде, якщо цього зробити не вдасться, Вітренко допустив, що держава може продати свій пакет акцій компанії.

"Зробити так, щоб акціонери майже з рівними частками не конфліктували у своєму бажанні впливати на операційну діяльність компанії практично неможливо. Щоб цього не відбувалося, в усьому світі в корпораціях розділено рівень акціонерів і менеджменту. Якщо це вдасться, корпорація буде працювати нормально. Якщо ні, напевно, державі краще приватизувати свої нафтоактиви", - додав Вітренко.

Пізніше Юрій Вітренко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив, що зараз "Нафтогаз" не має намір порушувати питання приватизації "Укрнафти".

"Я не говорив про те, що ми збираємося або навіть пропонуємо приватизувати "Укрнафту"... Наша позиція - ми зараз намагаємося повернути "Укрнафту" під державний контроль", - підкреслив Вітренко.

Нагадаємо, 50% + 1 акція "Укрнафти" належить державній компанії НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram