ГоловнаЕкономікаБізнес

Абромавічус пообіцяв радикально боротися з піратством

В Україні тільки 17% програмного забезпечення - легальне

Абромавічус пообіцяв радикально боротися з піратством
Фото: Макс Требухов

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір провести радикальну реформу сфери захисту прав інтелектуальної власності.

Про це заявив міністр економрозвитку Айварас Абромавічус під час круглого столу в Києві, повідомляє УНІАН.

Міністр наголосив, що Україна не є найбільшою країною-піратом у світі, проте відсоток легального програмного забезпечення, яке використовують у нашій країні, вкрай малий.

"Ситуація, що склалася в інтелектуальній сфері в Україні, - це наслідок низького економічного розвитку, низької купівельної спроможності населення, але водночас високоосвіченого суспільства. Якщо оцінювати за рівнем програмного забезпечення, лише 17% продукту в нашій країні - це легальний програмний продукт", - зазначив Абромавічус.

Він також наголосив, що піратство перешкоджає приходу інвестицій і технологій на ринок України.

"Зрозуміло, що наші зусилля мають результат. Торговельне представництво США виключило нашу країну з переліку найбільших піратів - із так званого "Списку 301". Але потрібно рухатися вперед. Ми розуміємо, що зміни мають бути системними - і з боку правовласників контенту, дистриб'юторів, і з боку держави", - зазначив глава Мінекономіки.

Абромавічус також повідомив, що відомство готує комплексну реформу в галузі інтелектуальної власності, протягом якої будуть запропоновані радикальні заходи.

"Але ми хочемо дати цьому публічне обговорення", - наголосив міністр.

Нагадаємо, 2013 року USTR присвоїла Україні унікальний статус "пріоритетної іноземної країни" серед держав, де порушують права на інтелектуальну власність американських компаній. У травні 2014 року США виключили Україну зі списків основних порушників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram