ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов пригрозив Україні міжнародними позовами

Бізнесмен побачив у діях ГПУ "тиск на інвестора"

Ахметов пригрозив Україні міжнародними позовами
Фото: shakhtar.com

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова заявив, що відстоюватиме свої інтереси в міжнародних судах у разі визнання незаконною купівлю "Дніпроенерго".

Як сказано в заяві ДТЕК, позов Генпрокуратури з вимогою скасувати приватизацію держпакетів акцій "Дніпроенерго" є "спробою приватизації та тиску на інвестора".

В Ахметова вважають, що за організацію приватизаційних процедур відповідальні органи влади, а не ДТЕК.

Ціну, сплачену за "Дніпроенерго", ДТЕК вважає ринковою, а умови приватизації - конкурентними.

ДТЕК також заявляє, що у 2012-2015 роках інвестував у розвиток "Дніпроенерго" 1,8 млрд грн. Кошти нібито пішли на модернізацію 4 енергоблоків, зокрема на заміну електрофільтрів.

Нагадаємо, 3 квітня ГПУ звернулася до суду з вимогою скасувати приватизацію держпакетів акцій "Дніпроенерго". За даними наглядового відомства, умови приватизації держпакету виписали під конкретного покупця, через що ціна продажу акцій виявилася неринковою.

У 2012 році компанія DTEK Holdings Ltd Ріната Ахметова без конкуренції купила 25% акцій "Дніпроенерго" за 1,18 млрд гривень, після чого частка бізнесмена зросла до 66%, що забезпечило йому контроль над компанією. Якщо 25% повернуть державі, то вона знову отримає контроль над компанією.

"Дніпроенерго" - одна з найбільших в Україні компаній енергогенерування, експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізькій і Запорізькій ТЕС сумарною встановленою потужністю 8,185 ГВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram