ГоловнаЕкономікаФінанси

Уманський: Україна розпочала рік у режимі жорсткої економії

Уряд сьогодні затвердить попередній звіт про виконання бюджету.

Уманський: Україна розпочала рік у режимі жорсткої економії
Фото: Макс Требухов

На засіданні Кабінету Міністрів у вівторок, яке має розпочатися о 16-й годині, уряд буде затверджувати попередній звіт про виконання держбюджету. Він покаже, що країна живе в режимі жорсткої економії, сказав заступник міністра фінансів Ігор Уманський на Національному Експертному Форумі, який організовано Інститутом Горшеніна.

"Близько 16-ї години - засідання уряду. Попередній звіт про виконання держбюджету. Доходи після двох переглядів не виконано на 20 млрд гривень, витрати - на 31 млрд гривень. Дефіцит - на 10 млрд гривень менший, ніж очікувався. Рік розпочали в режимі жорсткої економії", - сказав Уманський.

За його словами, витрати на обслуговування держборгу 2015 року - 92 млрд гривень, це більше від витрат на всю оборонну і правоохоронну сферу в країні, що живе в стані війни. Україна повинна скорочувати цей "пилосмок" бюджетних грошей, вважає Уманський. Друга неабияка стаття витрат бюджету - "Нафтогаз".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк минулого тижня заявив, що в українських держфінансах спостерігають дивовижно позитивну статистику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram