ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" оплатить тільки газ, який надійде через узгоджені пункти прийому

Також НАК надала докази порушення умов "зимового пакета" російською стороною

"Нафтогаз" оплатить тільки газ, який надійде через узгоджені пункти прийому
Фото: inewp.com

НАК "Нафтогаз України" оплатить ВАТ "Газпром" тільки ті обсяги природного газу, які надійдуть через узгоджені з державним підприємством пункти прийому.

Про це йдеться у прес-релізі НАК, оприлюдненому за підсумками проведених у Брюсселі тристоронніх газових переговорів.

"Сторони підтвердили, що з метою розрахунків за зимовим пакетом будуть використовуватися тільки ті обсяги газу, які постачаються через пункти прийому газу, узгоджені з ЦДД ПАТ "Укртрансгаз", - сказано в заяві.

Україна-ЄС-РФ у рамках зустрічі також оцінили виконання домовленостей про постачання російського газу для українських споживачів у зимовий період.

"Нафтогаз України" надав учасникам докази порушення умов "зимового пакета" російською стороною. Також сторони обговорили ситуацію з газопостачанням окупованих районів Донецької та Луганської областей України", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, увечері 2 березня в Брюсселі завершилися тристоронні газові переговори.

Делегацію Єврокомісії на переговорах очолив віце-президент ЄК з питань енергетики Марош Шефчович. Українську сторону представляли міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин і голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв. З боку РФ участь взяв міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram