ГоловнаЕкономікаБізнес

S&P попередило про можливий перегляд рейтингу компанії "Роснефть"

Агентство планує завершити перегляд до кінця січня

S&P попередило про можливий перегляд рейтингу компанії "Роснефть"
Фото: www.gazeta.ru

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вважає досить високою ймовірність перегляду рейтингів російської компанії "Роснефть".

Про це заявив директор групи корпоративних рейтингів S&P Олександр Грязнов, передає РБК.

Водночас в агентстві не виключають, що рейтинг низки російських компаній, включаючи "Норникель", "Лукойл" і "Фосагро", може залишитися на інвестиційному рівні.

"Ми плануємо завершити перегляд до кінця січня", - повідомив директор групи корпоративних рейтингів S&P Олександр Грязнов.

Кілька компаній мають шанси на те, щоб їх рейтинг залишився на щабель вище від суверенного. "Поки що ми сказали, що це можуть бути "Норникель" і "Фосагро", - сказав Грязнов. Щодо компаній "Газпром", "Новатэк" та низки інших такий аналіз зараз проводиться, уточнив він.

Пізніше в інтерв'ю Bloomberg Грязнов уточнив, що S&P також обговорює можливість збереження рейтингів компанії "Лукойл", а ймовірність зниження рейтингів компанії "Роснефть", навпаки, досить висока.

Зараз довгострокові рейтинги компаній "Роснефть", "Норникель" і "Лукойл" в іноземній і національній валюті BBB- перебувають на перегляді з можливістю зниження.

Нагадаємо, 26 січня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня.

Раніше агентство Moody's знизило рейтинги компаній "Газпром", "Роснефть" і "Лукойл".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram