ГоловнаЕкономікаБізнес

Одного з керівників "Центренерго" заарештовано за відкати

Силовики виявили схему хабарництва в державній енергокомпанії

Одного з керівників "Центренерго" заарештовано за відкати
архивное фото
Фото: Макс Левин

Одного з керівників державної компанії "Центренерго", якій належать Трипільська, Вуглегірська та Зміївська ТЕС, заарештував суд за підозрою в отриманні відкатів від підрядників.

Як повідомляє сайт Генпрокуратури, йдеться про заступника голови правління компанії, імені котрого не називають. Водночас за даними сайту "Центренерго", вищим органом управління компанії є не правління, а дирекція. Її тимчасово очолює комерційний директор Олег Жебський. До неї також входять перший заступник гендиректора Юрій Головачов, технічний директор Олег Коземко, директор з економіки Олена Волошина, директор з правових питань Руслан Левшун і начальники трьох ТЕС.

ГПУ зазначає, що система відкатів дозволила тільки за один день у листопаді отримати від двох приватних фірм понад 850 тисяч гривень. Зазначають, що у схемі брав участь не тільки заарештований, а й інші співробітники "Центренерго". Але наразі, крім нього, затримано лише одного з посередників, який отримував 10% за конвертацію грошей.

Під час обшуків, проведених міліцією та СБУ, вдалося вилучити майже 2 мільйони гривень і 300 тисяч доларів готівкою, печатки та документи задіяних у схемі фіктивних підприємств.

Кримінальну справу розслідують за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу - отримання неправомірної вигоди посадовою особою. Максимальна санкція за нею - 12 років в'язниці з конфіскацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram