ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" прийняв від "Газпрому" 68 мільйонів доларів за транзит

Заступник міністра розповів, скільки Росія платить за прокачування газу через Україну

"Нафтогаз" прийняв від "Газпрому" 68 мільйонів доларів за транзит
Фото: EPA/UPG

"Нафтогаз України" прийняв від "Газпрому" 68 мільйонів доларів за транзит газу у вересні. Про це заявив заступник міністра енергетики Ігор Діденко.

Платіж російської компанії був більшим, і частину грошей за транзит "Нафтогазу" довелося повернути. Це сталося тому, що Україна і Росія по-різному оцінюють вартість газу у вересні. Оскільки ставка транзиту прив'язана до вартості постачання газу, то що дорожче паливо, то більше потрібно платити за транзит. Україна прийняла платіж на підставі ціни на газ 268,5 долара за тисячу кубометрів, заявили раніше в прес-службі "Нафтогазу".

"Ми отримали 68 мільйонів доларів за транзит газу у вересні, очікуємо отримати 70 мільйонів доларів за транзит газу в жовтні", - сказав Діденко. Коли очікується отримання плати за жовтень, заступник міністра не повідомив, пославшись на комерційну таємницю.

За словами голови правління "Нафтогазу України" Андрія Коболева, Україна попередньо розглядає можливість у разі покращення погодних умов здійснити передоплату за російський газ у листопаді.

Нагадаємо, що в Брюсселі наприкінці жовтня Україна і Росія домовилися, що з 1 листопада по 31 грудня цього року ціна на газ становитиме 378 доларів за тисячу кубометрів. Тому нових розбіжностей в питанні оплати транзиту більше бути не повинно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram