ГоловнаЕкономікаБізнес

Кількість туристів з України в Криму впала в 11 разів

Анексія півострова Росією не збільшила кількість російських туристів

Кількість туристів з України в Криму впала в 11 разів
Фото: EPA/UPG

Кількість туристів з материкової України в Криму цього року скоротилася майже в 11 разів - з 4 мільйонів до 370 тисяч.

Такі дані озвучив колишній міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв у блозі на LB.ua."За достовірною і офіційною інформацією, якою володію, замість торішніх майже 4 мільйонів українських туристів півострів цього сезону прийняв 370 тисяч, і географія цього потоку - схід України", - написав він. Лієв зазначив, що середній термін відпочинку виріс на 30% порівняно з 2013 роком за рахунок того, що в Криму перечікували війну жителі Донбасу.

Водночас кількість росіян в Криму цього року не виросла, незважаючи на анексію, стверджує Лієв. Торік 1,3 млн росіян відпочили та оздоровилися в Криму, тоді вони становили 20% від усього турпотоку. Цього сезону їх більше не стало, але тепер вони забезпечили 70% туристичного потоку. За даними Лієва, загалом російських відпочивальників за дев'ять місяців цього року було 1,150 мільйона, до кінця року це число може збільшиться на 150-200 тисяч.

"Іноземних туристів з країн ЄС, Туреччини, Азербайджану, потік з яких стабільно зростав, цього року практично не було. Великі лайнери теж обходили півострів стороною. Таким чином, Крим прийняв цього сезону 1,5 мільйона туристів. Можливо, до кінця року кількість досягне 1,8 млн. За таких показників туристичний комплекс Криму катастрофічно збитковий", - заявив колишній міністр.

Нагадаємо, Держрада Криму стверджує, що цього року кількість туристів на півострові становила 3 мільйони осіб, з яких росіян - 1,7 мільйона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram