ГоловнаЕкономікаДержава

Протягом місяця в Україні запрацює Агентство електронного управління

Гройсман сподівається, що використання сучасних інформаційних технологій змусить владу працювати ефективно

Протягом місяця в Україні запрацює Агентство електронного управління
Владимир Гройсман
Фото: Александр Ратушняк

Протягом місяця в Україні запрацює Агентство електронного управління.

Про це сказав віце-прем'єр з житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час круглого столу "Європейська модель електронного управління для України", повідомляє Урядовий портал. За словами Гройсмана, використання сучасних інформаційних технологій і впровадження в Україні електронного управління змусить владу працювати ефективно, відкрито і зробить послуги, які державні органи надають громадянам, прозорими і доступними.

"Можливості електронного управління дуже важливі для України, оскільки старими інструментами неможливо побудувати європейську країну", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, впровадження електронного управління передусім забезпечить оперативний зворотний зв'язок і постійний діалог влади з людьми. З іншого боку, процес надання послуг стане прозорим і відкритим, що призведе до зниження рівня корупції. Крім того, послуги стануть доступними, у громадян з'явиться можливість отримувати їх дистанційно.

"Перше, що нам потрібно зробити, - зменшити кількість непотрібних послуг, які "тиснуть" сьогодні на людей. Ми повинні дати людині тільки те, чого вона дійсно потребує. Це дозволить нам по-іншому побудувати якісні відносини між державою і громадянином, знизити бюрократію і, найголовніше, змінити якість ухвалення управлінських рішень", - наголосив Володимир Гройсман.

Він зазначив, що впровадження декількох електронних послуг, яких люди очікують найбільше, стане одним з перших завдань новоствореного Агентства електронного урядування.

Також Гройсман наголосив на готовності міжнародних донорів надавати фінансову та експертну допомогу Україні в упровадженні електронного управління. "Питання фінансування дуже об'ємне, оскільки нам потрібно побудувати мережі, створити електронні продукти, навчити персонал працювати в цій системі. З іншого боку, система є швидкоокупною, адже нам не доведеться закуповувати папір і ми зможемо значно скоротити чиновницький апарат, а це значна економія бюджету", - зазначив Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram