ГоловнаЕкономікаДержава

Децентралізація спростить залучення фінансування в регіони, - Вілкул

Екс-віце-прем'єр назвав Україну однією з найбільш централізованих країн у Європі

Децентралізація спростить залучення фінансування в регіони, - Вілкул
Фото: Макс Левин

Децентралізація влади в Україні розширить можливості регіонів у залученні фінансування.

Таку думку висловив

колишній віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на Європейському бізнес-форумі, що відбувся в Брюсселі за участі президента Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу.

Вілкул розповів, що у 2013 році в Україні за підтримки міжнародних організацій реалізовували близько 300 проектів з модернізації ЖКГ, розвитку місцевого самоврядування та енергозбереження. На 2014 рік були підготовлені міжнародні проекти на суму більше 20 млрд грн. Але зараз їх реалізація знаходиться під загрозою, зокрема, через відсутність реальних можливостей для розвитку регіонів.

"Децентралізація влади розширить можливості отримання українськими регіонами міжнародної матеріальної та технічної допомоги, яка буде спрямована на підвищення якості комунальних послуг, розвиток місцевого самоврядування, на те, щоб міста і села ставали краще", - заявив Вілкул.

"Україна є однією з найбільш централізованих країн у Європі. І децентралізація з точки зору економічних питань і культурних питань, те ж саме з організаційних питань, є сьогодні одним з найкращих варіантів рішень для України в рамках єдиної унітарної країни", - додав він.

Нагадаємо , раніше Вілкул заявив, що децентралізація влади - це єдиний спосіб зберегти територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram