ГоловнаЕкономікаБізнес

"Мотор Січ" хоче збирати вертольоти у Польщі

Компанія веде переговори з польським виробником PZL Swidnik

"Мотор Січ" хоче збирати вертольоти у Польщі

Запорізький завод "Мотор Січ" почав переговори про участь у складанні вертольотів у Польщі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на польське видання Gazeta Dziennik Prawna.

"Авіагігант з нашого східного кордону - "Мотор Січ" - веде переговори з PZL Swidnik з монтажу вертольотів Мі-2 і Sokół. Можлива також співпраця в інших сферах оборонної галузі", - йдеться у публікації польської газети.

За її даними, сторони вже домовилися про створення робочих груп, які проаналізують економічну вигоду такого співробітництва. Компанії коментувати цю інформацію відмовляються.

Завод "Мотор Cіч" - одне з найбільших українських машинобудівних підприємств, виробляє авіадвигуни для вертольотів Мі-8/Мі-17, Ка-226, літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, Ан-148, Як-130 і інших, агрегати для перекачування газу і енергетичне устаткування.

Підприємство дуже залежить від російського ринку, тому що виробляє деталі для 95% експлуатованих в Росії авіаційних двигунів. Тому видання зазначає, що співпраця з польською компанією може мати і політичне значення.

"Україна, яка зараз перебуває в конфлікті з Росією, таким чином, частково почала б створювати на нашій території виробничу базу для своєї армії. Тому що до співпраці можуть бути залучені інші компанії, зокрема, ITWL або WZL-1. В результаті співробітництво може розширитися також на модернізацію вертольотів Мі-8, Мі-17, Мі-24 або SWS-3", - йдеться в статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram