ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін склав перший економічний прогноз на 2015 рік

Україна очікує повільне зростання економіки та помірна інфляція

Мінфін склав перший економічний прогноз на 2015 рік
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів оприлюднило проект основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік, на підставі якого потім будуть розраховувати новий держбюджет.

Згідно з документом, в уряді очікують повільне зростання економіки наступного року.

Ріст ВВП у 2015 році повинен скласти 1,7% (на цей рік прогнозується падіння мінімум 3%).

Номінальний ВВП у 2015 році складе 1742 млрд грн, інфляція - 5,4%, зростання цін виробників - 7,3%, рівень безробіття за методологією Міжнародної організації праці - 7,8%.

Для розрахунку бюджетних показників у 2015 році використовуватиметься допущення, що курс гривні у цей період буде гнучким та залежатиме від ситуації на міжбанківському валютному ринку.

Передбачені у проекті основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік макропоказники можуть бути уточнені після публікації статистики за 2013 рік, а також після появи оперативних даних щодо ситуації у 2014 році. Крім того, на них можуть впливати недружні дії Росії, а також можливе уповільнення темпів розвитку світової економіки.

Нагадаємо, у 2012-2013 роках Україна була в рецесії. Наприкінці минулого року з неї вдалося вибратися за рахунок гарного врожаю, однак у першому кварталі цього року падіння економіки відновилося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram