ГоловнаЕкономікаБізнес

Українська влада вперше надіслала Google запит на розкриття інформації про користувача

Інтернет-компанія відповіла відмовою

Українська влада вперше надіслала Google запит на розкриття інформації про користувача
Фото: EPA/UPG

Українська влада торік уперше в історії подала офіційний запит у Google на розкриття конфіденційної інформації користувача системи. Як правило, йдеться про листування через поштову службу Gmail, IP-адреси користувача та історію пошукових запитів

Про це свідчить звіт Google про доступність сервісів і даних за друге півріччя 2014 року, пише AIN.ua.

Не відомо, який державний орган робив запит і яку інформацію намагалися отримати українські чиновники. Зате відомо, що Google відмовився надати дані.

Найбільша кількість запитів про розкриття персональних даних надійшла зі США. За друге півріччя 2013-го американський уряд відправив більш ніж 10 тисяч запитів із проханням розкрити дані 18 254 акаунтів, при цьому Google задовольнив 83% від загальної кількості. Росія відправила 90 запитів, із них позитивну відповідь отримали три звернення.

Нагадаємо, торік українська влада перевіряла Google у зв'язку зі шпигунським скандалом у США, під час якого з'ясували, що американські спецслужби стежать за інтернет-користувачами з усього світу, маючи доступ до серверів таких компаній, як Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram