ГоловнаЕкономікаФінанси

Альфа-Банк працює в Криму за українськими законами

Банкір відповів на звинувачення активістів у "фінансуванні війни"

Альфа-Банк працює в Криму за українськими законами
Фото: sravnibank.com.ua

Учора активісти пікетували офіси російських банків у центрі Києва, зокрема офіс Альфа-Банку. Активісти звинувачували банкірів у "фінансуванні війни". Сьогодні головний керуючий директор Альфа-Банку Рушан Хвесюк розіслав відкриту заяву у відповідь на звинувачення.

Банкір звертає увагу, що міжнародна група Альфа-Банк працює на території п'яти країн світу: України, Росії, Казахстану, Білорусі та Нідерландів. У кожній країні це окремий локальний банк зі своїм статутом, командою і філософією ведення бізнесу.

"Наші акціонери - багатонаціональна команда на чолі з Михайлом Фрідманом, який народився у Львові, - за весь час роботи Альфа-Банку в Україні не вивели жодного долара дивідендів за кордон, а навпаки, інвестували в українську економіку", - повідомляє Хвесюк.

У 2013 році банк видав понад 1,29 млрд доларів США кредитів для українських компаній. За перші два місяці 2014 року - 4,5 млрд гривень (або приблизно 450 млн доларів США). В українському Альфа-Банку працюють 6 тисяч осіб, банк обслуговує більш ніж мільйон клієнтів і платить майже 22 млн гривень податків на місяць.

Альфа-Банк продовжує роботу в Криму в штатному режимі в правовому полі України і за нормами Нацбанку України, додав Рушан Хвесюк.

Нагадаємо, Банк Криму створять на базі російського БМ Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram