ГоловнаЕкономікаБізнес

Названі найбільші держзакупівлі в лютому

Держава віддала 2,4 млрд грн на будівництво Дністровської ГАЕС

Названі найбільші держзакупівлі в лютому
Днестровская ГАЭС
Фото: uges.com.ua

Консорціум "Укргідроенергобуд", який будує Дністровську ГАЕС, посів перше місце в лютому за розміром отриманих державних замовлень.

Про це повідомляє "Інсайдер" з посиланням на офіційні оголошення "Вісника держзакупівель".

Минулий місяць приніс "Укргідроенергобуду" договір на 2,4 млрд грн з "Укргідроенерго". Консорціум у рівних частках належить п'яти компаніям, він почав вигравати тендери після того, як у травні 2011 року його очолив Ігор Сирота, якого пов'язують з колишнім віце-прем'єром Юрієм Бойком.

На другому місці розмістилася компанія "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", що контролює Рінат Ахметов. Вона виграла тендер вартістю 375,6 млн грн на поставку електрики вугледобувному держпідприємству "Донецька вугільна енергетична компанія".

Третє місце виявилося у компанії "Онур конструкційн інтернешнл", яка за 305 млн грн побудує під'їзну дорогу до інноваційного парку "Біонік хілл". Замовником будівництва виступив "Київавтодор".

Також до першої п'ятірки найбільших тендерів увійшов контракт на постачання електроенергії для "Луганськвугілля" луганською філією держпідприємства "Регіональні електричні мережі" вартістю 270,5 млн грн і договір на поставку болтів, шурупів, милиць і шайб між залізницею і торговим домом "Дружківські металеві вироби" вартістю 267,5 млн грн.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів має намір провести реформу системи державних закупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram