ГоловнаЕкономікаБізнес

Міненерго хоче прибрати підозрілі компанії з проектів з видобутку газу

Договори з Shell, Chevron, Eni і EdF можуть переглянути

Міненерго хоче прибрати підозрілі компанії з проектів з видобутку газу
Фото: www.strefabiznesu.dziennikwschodni.pl

Міністерство енергетики і вугільної промисловості збирається виключити з угод з видобутку газу, укладених з компаніями Shell, Chevron, Eni і Electricite de France, непрозорих учасників.

Про це сказано в наказі міністерства від 11 березня.

Міністерство доручило своєму департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних палив спільно з "Нафтогазом України" та іноземними партнерами проаналізувати умови укладених договорів та виключити з українського боку непрозорих учасників.

Конкретні компанії-сторони УРП в наказі не згадують, але можна припустити, що мова йде, зокрема, про компанію "СПК Геосервіс". Вона є співзасновником компаній "Надра Юзівська" і "Надра Олеська", які беруть участь у проектах Shell і Chevron відповідно.

"СПК Геосервіс" створили три геологи - Сергій Стовба, Оксана Хрящевська та Ігор Попадюк - у 2007 році. На ринку висловлювалися припущення, що насправді вона є ширмою для оточення колишнього президента Віктора Януковича.

У договорі з Eni і Electricite de France, яким попередній уряд віддав кілька родовищ на шельфі Чорного моря, є своя маловідома компанія - "Води України".

Нагадаємо, договір із Shell підписали в січні 2013 року, з Chevron та Eni, із EdF - у листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram