ГоловнаЕкономікаФінанси

Із понеділка всі платежі "Брокбізнесбанку" проходитимуть без затримок, - Тимонькін

Фінансист розповів про причини проблем у банку

Із понеділка всі платежі "Брокбізнесбанку" проходитимуть без затримок, - Тимонькін
Борис Тимонькин
Фото: www.investgazeta.net

Із понеділка всі платежі "Брокбізнесбанку" проходитимуть без затримок.

Про це заявив заступник голови наглядової ради групи компаній "ВЕТЕК" (є одним з основних акціонерів Брокбізнесбанку) Борис Тимонькін.

"Із понеділка всі платежі будуть чітко виконуватися, без затримок. Це буде кращим свідченням того, що банк нормально працює", - наголосив Тимонькін.

За словами фінансиста, поточна ситуація в банку виникла, з одного боку, на тлі загальної нервозності населення і компаній через політичні події. З іншого боку, ще восени з банку почали виходити великі VIP-клієнти з великими депозитами.

"[Тоді] банк втратив кілька сотень мільйонів гривень ліквідності протягом буквально двох місяців. Природно, активно працювали з депозитарними програмами - і, в принципі, нормально виходило. Але загострення ситуації в січні посилило цей відтік грошей, і банк сьогодні в дефіциті коштів", - розповів Тимонькін.

Водночас представник "ВЕТЕК" наголосив, що сьогодні "керівництво банківської системи, керівники банку роблять усе можливе для вирішення цієї ситуації", "усі ці дні тривала дуже активна робота з Нацбанком", що, власне, має сприяти врегулюванню ситуації. Як зазначалося, вже з понеділка.

При цьому коментуючи нюанси співпраці "Брокбізнесбанку" з Visa, Б. Тимонькін повідомив, що вони виникли через шахрайське зняття 250 тис. доларів за кордоном, у зв'язку з чим зарубіжні транзакції за картками було заблоковано.

"Visa одразу ввела обмеження на платежі за кордоном. Але обмеження на картки в Україні не вводилися - вони всі працюють. Ви можете платити в мережах, наприклад. Так, запроваджено ліміт на зняття коштів у банкоматах, але все працює", - резюмував фінансист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram