ГоловнаЕкономікаБізнес

Мобільні телефони є у 90% українців, - опитування

Домашнім телефоном користуються літні та бідні

Мобільні телефони є у 90% українців, - опитування
Фото: EPA/UPG

Мобільний зв'язок в Україні удвічі популярніший за стаціонарний, свідчить дослідження КМІС, результати якого оприлюднили у вівторок.

Соціологи з'ясували, що сьогодні 88% жителів країни є користувачами мобільного зв'язку і лише 43% - стаціонарного. У 50,8% громадян є тільки мобільний телефон, у 6,1% - тільки стаціонарний, у 37,2% - і той, і той. Жодного телефону взагалі немає у кожного сімнадцятого респондента.

Домашнім телефоном користують люди старші та бідні. Наприклад, тільки стаціонарним зв'язком користується чверть пенсіонерів віком поза 70 років і менш ніж відсоток людей до 50 років.

Серед тих українців, яким вистачає грошей, щоб робити заощадження, лише домашнім телефоном користуються менш ніж 3% респондентів, серед більш забезпечених громадянах таких ще менше. А от серед бідного населення виключно домашній телефон залишається єдиним засобом зв'язку приблизно для кожного десятого.

Серед сільського населення значно більше тих, хто користується тільки мобільним телефоном, порівняно з міськими жителями (62% на відміну від 45,6%), за рахунок меншого поширення домашнього телефону.

Динаміка використання телефонного зв'язку в Україні
Динаміка використання телефонного зв'язку в Україні

Опитування проводили в листопаді методом особистого інтерв'ю. У дослідженні взяли участь 2011 осіб віком від 18 років, що проживають у всіх регіонах. Статистична похибка становить 1,4-3,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram