ГоловнаЕкономікаДержава

Крим привертає турецьких інвесторів

Влада півострова має намір побудувати низку індустріальних парків.

Крим привертає турецьких інвесторів

Рада міністрів Криму пропонує представникам турецького бізнесу реалізувати проекти з будівництва індустріальних промислових парків.

Як повідомляє прес-служба Радміну, таку можливість обговорювали на зустрічі заступника голови кримського уряду Валерія Пальчука з генконсулом Турецької Республіки Хусейном Ергані в Одесі.

За 3-4 роки після початку створення індустріальних парків Україна зможе залучити $8 млрд інвестицій і створити більш ніж 300 тис. робочих місць

— Владислав Каськів, голова Держнацпроекту

Так, пріоритетним названо індустріальний парк у місті Щолкіно в Ленінському районі, його площа становить 200 га, орієнтовний обсяг інвестицій - 648 млн грн. Іще два парки планують створити в Джанкойському та Бахчисарайському районах. Площа 25 і 32 га відповідно, обсяг інвестицій - по 200 млн грн.

Валерій Пальчук повідомив, що уряд Криму готовий надати турецьким бізнесменам інформацію про економічний потенціал регіонів, де планують організувати промпарки, а також посприяти в реалізації інвестпроектів. "Із вашого боку ми очікуємо ефективного підходу в питанні територіального розміщення промислових зон і їх насичення", - сказав він.

За інформацією прес-служби Радміну, представники Туреччини мають намір протягом тижня відвідати кримські проммайданчики для докладнішого ознайомлення та їх технічної та економічної оцінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram