ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві зріс попит на "первинку"

Експерти повідомили, що ринок первинного житла у столиці зріс на 20%.

У Києві зріс попит на "первинку"
Фото: EPA/UPG

За словами експертів, ринок первинного житла в Києві зріс за останній рік на 20%, пише "Банківський вісник".

Цьому посприяли гарні умови, надані забудовниками своїм клієнтам, а також безвідсоткова розстрочка, скористатися якою може кожен. З метою економії багато хто воліє все ж купити квартиру за Києвом.

На ринку вторинної нерухомості таких умов немає. Однією з ключових переваг придбання квартири в новобудові вважають її доступну ціну. Люди, втомлені орендою та нескінченними переїздами, планують купити житло в будинку, що перебуває ще на певному етапі зведення. Так вони можуть самостійно обрати планування і провести нові комунікації.

Потенційні покупці часто не зацікавлені в житлі на вторинному ринку через велику кількість агентств нерухомості, які диктують ціни на квартири; власник помешкання нерідко взагалі не бере участі в цьому. За умови виставленої вартості в 40 тисяч доларів від продавця рієлтори агентства можуть знайти клієнта, готового заплатити за цю квартиру на порядок більше. Як бачимо, дохід у них значний. А пояснюється це тим, що в столиці ринок торгівлі нерухомістю "з рук у руки" повністю атрофувався, оскільки покупці та продавці бояться численних махінаторів. Агентства нерухомості тут виступають посередниками, які гарантують чесну угоду купівлі-продажу.

Згідно з прогнозами фахівців у сфері нерухомості, через кілька років на вторинному ринку спостерігатимуть спадання вартості квартир через значну кількість зведених новобудов. Зрозуміло, що купувати квартири за нинішніми цінами нікому не буде вигідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram