ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай втрачає свою інвестиційну привабливість

Обсяг іноземних інвестицій скоротився до рівня липня 2010 року.

Китай втрачає свою інвестиційну привабливість

Обсяг іноземних інвестицій в економіку КНР упав у липні до мінімального рівня за останні два роки, посиливши побоювання, що ослаблення впевненості інвесторів у перспективах зростання може стримати будь-який підйом в економіці, повідомляє агентство Bloomberg.

Обсяг іноземних інвестицій у китайську економіку минулого місяця скоротився восьмий раз поспіль за останні 9 місяців - на 8,7% в річному вираженні, до в $ 7,58 млрд, найнижчого рівня з липня 2010 року.

Згідно з даними, оприлюдненими Народним банком Китаю (НБК, ЦБ країни) у вівторок, чисті продажі юаня китайськими банками в липні становили 3,8 млрд ($ 597 млн). Значення показника вказує на те, що інвестори виводять вклади з Китаю на тлі падіння цін на нерухомість і послаблення обмінного курсу єни.

Тим часом прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив, що уповільнення темпів інфляції дає більше можливостей для посилення стимулювання економіки країни, що дозволяє ринкам очікувати від влади подальшого ослаблення нормативних вимог до банківських резервів.

Нагадаємо, торговий баланс Китаю в липні 2012 року показав профіцит у розмірі $ 25,1 млрд. Зростання експорту в липні порівняно з аналогічним періодом річної давності становив 1%, ідеться у звіті Митної служби Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram