ГоловнаЕкономікаДержава

Економісти погіршили прогноз ВВП на 2012 рік

Мінекономрозвитку зібрало оцінки провідних експертів.

Економісти погіршили прогноз ВВП на 2012 рік

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) провело черговий консенсус-прогноз розвитку України. Порівняно з квітневою оцінкою експерти погіршили прогноз зростання реального ВВП (мінус 0,9 п.п.) до 2,3%. Про це йдеться в документі, який є у LB.ua.

Також економісти погіршили оцінку експорту на 3,9 п.п. За їхнім прогнозом зростання експорту 2012 року не буде. Правда, експерти відзначили і уповільнення інфляції до 3,3% (мінус 2 пункти порівняно з квітневим прогнозом). Середній обмінний курс все також - 8,1 грн за долар США, але на кінець року експерти очікують зростання курсу до 8,38 грн до долара (+0,5% порівняно з минулим прогнозом). Також економісти очікують зростання середньої зарплати до 3002 грн (+0,4%).

Експерти очікують зростання курсу до 8,38 грн до долара до кінця року.

В опитуванні міністерства взяли участь економісти з низки організацій. Зокрема, свої цифри надали експерти МЕРТ, ДУ "Інституту економіки та прогнозування", НАН України, Науково-дослідного економічного інституту, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту еволюційної економіки, представництва МВФ в Україні, Міжнародного центру перспективних досліджень, компанії CASE України, Райффайзен Банку "Аваль", OTP Bank, The Bleyzer Foundation і FOREX CLUB.

Нагадаємо, в квітні експерти також очікували послаблення гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram