ГоловнаЕкономікаБізнес

Євросоюз витратить €120 млрд на стимулювання економіки

Італія та Іспанія, які напередодні заблокували пакт, зняли свої заперечення.

Євросоюз витратить €120 млрд на стимулювання економіки

Європейський союз схвалив Пакт зростання та стабільності, що передбачає виділення 120 мільярдів євро на довгострокові заходи зі стимулювання економіки.

Як повідомляє вранці в п'ятницю, 29 червня, Agence France-Presse, Італія та Іспанія, які напередодні заблокували пакт, зняли свої заперечення.

Дві країни погодилися підписати документ після 13 годин переговорів. Італія та Іспанія спочатку відмовилися підписувати документ, наполягаючи, що спочатку потрібно вжити короткострокові заходи, які потрібні їм для скорочення витрат на позики.

Пакт має набрати чинності до кінця 2012 року.

Боргова криза в єврозоні розпочалася наприкінці 2010 року, коли Греція, держборг якої істотно перевищив ВВП країни, мало не оголосила про дефолт. У результаті Афіни були змушені звернутися за антикризовими кредитами до влади ЄС і в МВФ. Останні вже виділили країні більше ніж 200 мільярдів євро допомоги. Тим часом боргова криза вже поширилася і на інші держави зони євро; допомогу від ЄС вже отримали Ірландія, Португалія та Іспанія, а нещодавно за антикризовим кредитом звернувся Кіпр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram