ГоловнаКультура

Нацрада заборонила телеканали "Русский иллюзион", "Дом кино" та "Оружие"

Канали показували заборонені в Україні фільми.

Нацрада заборонила телеканали "Русский иллюзион", "Дом кино" та "Оружие"
Кадр из фильма "Тайна "Волчьей пасти""

Національна рада з питань телебачення на засіданні в четвер внесла російські телеканали "Русский иллюзион", "Дом кино" та "Оружие" у список заборонених в Україні телеканалів.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Причиною заборони стало те, що ці телеканали показували фільми, заборонені в Україні. Зокрема, на телеканалі "Русский иллюзион" транслювалися фільми "Трио: Жаркое лето 99-го" і "Тайна "Волчьей пасти" за участю Михайла Пореченкова, а на каналі "Дом кино" - телевізійний серіал "Убойная сила". В ефірі телеканалу "Оружие" з 16 по 19 липня показали низку передач загальною тривалістю майже 22 години, які популяризують збройні сили Російської Федерації.

Іншим рішенням зі списку заборонених каналів вилучено телеканал "Беларусь 24". У список каналів, які пройшли перевірку на відповідність законодавству України та Європейській конвенції про транскордонне телебачення, внесли також FilmBox Arthouse, Filmbox, FIGHTBOX HD, Fastnfunbox HD, DOCUBOX HD, FASHIONBOX HD, 360tunebox, Viasat Sport HD, MTV, "Беларусь 24", "Дождь", Bollywood HD.

Новий перелік набуде чинності з 5 серпня 2015 року.

Нагадаємо, зараз в Україні заборонено російські телеканали "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-планета", "НТВ-мир", "Россия-24", "TVCI", "Россия-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Звезда", "РЕН-ТВ", "РБК-ТВ", Life News, Russia Today, "История".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram