ГоловнаПолітика

МВС пропонує винести на засідання Кабміну питання гри Pokemon GO

Нацполіція підготувала для фанатів популярної гри спеціальну пам'ятку.

МВС пропонує винести на засідання Кабміну питання гри Pokemon GO
Фото: YouTube/Pokemon GO

Міністерство внутрішніх справ заявляє про загрозу онлайн-гри Pokemon GO для життя громадян і безпеки країни і пропонує винести це питання на обговорення Кабінету Міністрів і Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомляють на офіційному сайті МВС.

"Популярність сервісу Pokemon GO призвела до виникнення нового спектру загроз, пов'язаних з його використанням - об'єктам критичної інфраструктури, життю та здоров'ю окремих громадян. Збільшується кількість смертельних випадків з гравцями Pokemon GO і порушень закону ними і стосовно них", - наголошено в повідомленні.

МВС наголошує, що низка країн уже озвучили застереження для своїх громадян і направили офіційні запити до розробників віртуальної гри з метою нівелювати негативні наслідки від використання цього онлайн-сервісу.

"З огляду на реальність загроз об'єктам критичної інфраструктури, режимним об'єктам у зоні АТО, громадським місцям унаслідок безконтрольності використання цього сервісу на території України і безпеці пересічних громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету Міністрів, РНБО питання регулювання діяльності на території України таких сервісів", - зазначають у повідомленні МВС.

Крім того, Національна поліція підготувала пам'ятку для гравців Pokemon GO, в якій закликає їх бути уважними, не заходити на територію з обмеженим доступом або на приватну власність, не використовувати режим додаткової реальності в публічних місцях. Також правоохоронці закликають фанатів Pokemon GO не грати в темряві і за кермом автомобіля.

Фото: Прес-служба МВС

Нагадаємо, влада штату Нью-Йорк (США) заборонила грати в Pokemon Go секс-злочинцям. Індонезія заборонила грати в популярну гру поліцейським під час роботи, а ізраїльська влада прийняли аналогічне рішення щодо військовослужбовців на військових базах. Влада Німеччини запропонувала заборонити шукати покемонів в аеропортах, а в Бангкоку створили спеціальний патруль для затримання ловців покемонів.

Pokеmon Go - онлайн-гра з елементами доповненої реальності, яка продовжує бити рекорди популярності, поступово охоплюючи весь світ. Мета гри - "зібрати" якомога більше покемонів у реальному світі. Коли гравець запускає додаток, він бачить на екрані інтерактивну карту свого міста. Покемонів можна виявити за шелестом трави в телефоні та спеціальним індикатором у кутку дисплея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram