ГоловнаПолітика

Парубій підписав постанову про скасування недоторканності Онищенка

Рада розв'язала руки слідчим для пред'явлення підозри депутату.

Парубій підписав постанову про скасування недоторканності Онищенка
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову, прийняту у вівторок, яка дозволяє притягнути до кримінальної відповідальності, затримати та заарештувати депутата Олександра Онищенка.

"Уже підготовлено постанову Верховної Ради про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Онищенка, і я підписую постанову. З цього часу рішення набувають чинності", - заявив він на брифінгу.

Онищенкові закидають завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень через газові махінації. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

16 червня ГПУ подала до Верховної Ради подання про скасування недоторканності Онищенка. Поки парламент це подання не розглянув, депутат був вільний у пересуванні.

Онищенко в неділю перебував у Москві, про що свідчить світлина в Instagram.

Уранці у вівторок Онищенко повідомив, що не повернувся в Україну, хоча раніше обіцяв бути у Верховній Раді під час розгляду згоди на його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram