ГоловнаПолітика

ЦВК наказала провести вибори в Красноармійську

Міськвиборчком зобов'язаний передати бюлетені на дільниці.

ЦВК наказала провести вибори в Красноармійську
Глава ЦИК Михаил Охендовский
Фото: Сергей Нужненко

Центрвиборчком скасував рішення Маріупольського міськвиборчкому, який відмовився передавати бюлетені на дільниці, і зобов'язав комісію негайно передати бюлетені дільничним комісіям.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ЦВК у неділю.

ЦВК також зобов'язала відповідні дільничні виборчі комісії отримати бюлетені і організувати голосування, а Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію, Красноармійську міську раду та міськвиборчком - повідомити виборців про можливість реалізувати своє виборче право.

Крім того, Центрвиборчком звернув увагу Красноармійського міськвиборчкому і дільничних комісій на необхідність дотримання законодавства та забезпечення реалізації виборчих прав суб'єктів виборчого процесу, за перешкоджання яким передбачено кримінальна відповідальність відповідно до ст. 157 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Красноармійський міськвиборчком уранці в п'ятницю на підставі рішення суду відмовився передавати бюлетені на дільниці.

У ніч на неділю Донецький обласний адміністративний суд, який зараз перебуває в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійського міськвиборчкому про вибір приватної друкарні в Краматорську для друку бюлетенів.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що рішення суду, на підставі якого міськвиборчком Красноармійська відмовився передавати бюлетені на дільниці, не набуло чинності. Охендовський також заявив, що воно протиправне і безпідставне.

Голова ЦВК зазначив, що навіть якщо голосування розпочнеться о 18:00 неділі, вибори все одно визнають такими, що відбулися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram