ГоловнаПолітика

Швайку запідозрили в отриманні хабара у вигляді Harley-Davidson

Мотоцикл було придбано в липні минулого року і передано міністрові в серпні

Швайку запідозрили в отриманні хабара у вигляді Harley-Davidson
Фото: dyvys.in

Ігор Швайка на посаді міністра аграрної політики отримав у подарунок від колишніх працівників ДПЗКУ мотоцикл за вчинення дій в їхніх інтересах.

Про це свідчить постанова Печерського райсуду від 29 липня, пишуть "Наші гроші".

Йдеться про мотоцикл "Harley-Davidson", модель FLH 2013 року випуску, вартістю 250 тис. грн. Мотоцикл було придбано в липні минулого року і передано міністрові в серпні. У документах про купівлю мотоцикла стоять підписи нібито Швайки, тому столичне ГУ МВС має ще провести почеркознавчу експертизу.

Печерський райсуд дав слідчому Генпрокуратури доступ до документів Мінагрополітики: листів з резолюціями в кількості не менш як 15 примірників з оригіналами підпису Швайки, заяву екс-міністра, написану власноруч, про проведення перевірки, передбаченої законом про очищення влади, а також декларацій про доходи Швайки за 2013 -2014 роки.

Швайка показав мотоцикл "Harley-Davidson" у травні цього року на благодійному мотопробігу, збір коштів з якого мав піти на підтримку військового госпіталю. На запитання журналістів Швайка зазначив, що цей мотоцикл - подарунок друзів.

Нагадаємо, що Ігор Швайка був міністром аграрної політики під час правління постреволюційного першого уряду Арсенія Яценюка.

До цього призначення він був нардепом від "Свободи", досвіду роботи в АПК не має. У квітня 2014 року аграрії висловили недовіру міністру Швайці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram