ГоловнаПолітика

Януковича почали судити заочно

Вирок допоможе повернути кошти з-за кордону.

Януковича почали судити заочно

Проти колишнього президента Віктора Януковича й екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка розпочато процедуру заочного засудження.

Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Віктор Шокін.

Він повідомив, що заочний суд застосовують уже до семи осіб. Раніше Шокін повідомляв, що цю процедуру вже застосовують проти екс-першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та її співучасника Олександра Стащенка.

"Розпочато процедуру заочного засудження в шести кримінальних справах проти семи осіб. Я маю на увазі Януковича, Клименка, Богатирьову, Арбузова й інших", - сказав Шокін у п'ятницю.

За його словами, ці справи зараз перебувають на розгляді в судах.

Заочні вироки, як зазначив Шокін, дадуть можливість Генеральній прокуратурі звернутися до європейських судів і повернути викрадені цими екс-чиновниками кошти.

Нагадаємо, на початку 2015 року в Україні набув чинності закон про заочне правосуддя для підозрюваних, які переховуються від слідства за межами України. За допомогою цього закону Україна планує засудити Віктора Януковича і членів його уряду, які втекли з країни, і домогтися повернення в Україну вивезених ними грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram