ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає виведення російських військ

Президент дав інтерв'ю американському телеканалу

Порошенко вимагає виведення російських військ
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко в Давосі дав інтерв'ю американському телеканалу CNBС, в якому підкреслив необхідність перекриття українсько-російського кордону і негайного виведення російських військ з української території.

"Ми вимагаємо миру від Росії і просимо допомоги у світу", - цитує слова президента його прес-служба. У Давосі він бере участь у роботі Всесвітнього економічного форуму.

Порошенко нагадав, що в середу має відбутися зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі".

"Наступним кроком має бути політичний діалог. Тому що існує тільки один політичний шлях у демократичній країні досягти стабілізації ситуації - це законні, вільні і чесні місцеві вибори на основі українського законодавства", - підкреслив президент.

Порошенко акцентував увагу на тому, що зараз для всього світу важливо продемонструвати єдність і солідарність з Україною. "Це війна не тільки за український суверенітет і територіальну цілісність - війна за свободу, демократію на всьому європейському континенті. Сьогодні це питання глобальної безпеки", - зазначив він.

Говорячи про відновлення української економіки на тлі війни на сході України, Порошенко заявив: "Ми абсолютно впевнені, що досягнемо прогресу в економічних реформах, створимо абсолютно новий інвестиційний клімат, незалежний суд, продемонструємо значний прогрес у боротьбі з корупцією. Україна унікальна країна для інвестицій, я в цьому впевнений. Єдина перешкода для нашого успіху - це війна і саме тому ми повинні зупинити її".

Президент підкреслив також важливість активізації співробітництва з МВФ та іншими партнерами, яке сприятиме проведенню реформ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram