ГоловнаПолітика

У Мінську обговорили звільнення полонених і гуманітарну допомогу, - ОБСЄ

Наступна зустріч відбудеться в кінці тижня

У Мінську обговорили звільнення полонених і гуманітарну допомогу, - ОБСЄ

На зустрічі контактної групи з урегулювання ситуації на сході України з представниками самопроголошених республік у Мінську обговорювалися питання звільнення полонених та гуманітарної допомоги.

Про це йдеться у звіті Організації з безпеки і співробітництва у Європі.

"Учасники позитивно оцінили звільнення 50 затриманих осіб, яке відбулося у серпні 2014 року, а також тривалі зусилля, спрямовані на надання гуманітарної допомоги в райони, що постраждали від конфлікту, згідно з відповідними міжнародними стандартами та можливу участь Міжнародного комітету Червоного Хреста", - наголошується у звіті.

Також учасники переговорів обговорили загальну ситуацію на Донбасі, з особливою увагою поставилися до ідеї і пропозицій, поданих відповідно українською владою і представниками самопроголошених утворень.

Контактна група погодилася з представниками самопроголошених республік, що вони продовжуватимуть консультації та проведуть наступну зустріч у кінці цього тижня.

Як відомо, у тристоронню контактну групу входять екс-президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов та офіційний представник голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні. Також на зустрічі присутні представники ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram