ГоловнаПолітика

У "Батьківщині" вважають, що президентські вибори 25 травня можуть не відбутися

Події в Криму можуть відсунути вибори на невизначений термін

У "Батьківщині" вважають, що президентські вибори 25 травня можуть не відбутися
Фото: Макс Левин

Вибори президента України, призначені Радою на 25 травня, можуть бути перенесені на пізніший термін або скасовані.

Про це повідомили джерела в парламентській фракції "Батьківщини", пише РБК-Україна

"Ймовірність, що вибори президента не відбудуться 25 травня дуже висока. Ці вибори залежать від ситуації в Криму. Якщо ситуація в Криму розвиватиметься за вкрай негативним для нас сценарієм, то виборів президента в осяжному майбутньому не буде взагалі", - сказав один зі співрозмовників.

Відповідну думку підтвердив і його колега з "Батьківщини". "Вибори можуть бути скасовані", - сказав другий представник "Батьківщини".

При цьому, члени парламентської фракції "Батьківщини" не змогли пояснити, чи означає це, що в.о. президента весь час до виборів глави держави буде Олександр Турчинов.

Джерела у фракції Партії регіонів також підтвердили слова депутатів від "Батьківщини".

"Сумніви в тому, що 25 травня відбудуться вибори президента, настільки великі - і з політичних причин, і з організаційних, і з фінансових - що, швидше за все, Рада проголосує за скасування призначення виборів президента на кінець травня", - сказав регіонал.

Водночас, стало відомо, що у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про внесення змін до постанови парламенту "Про самоусунення президента України від виконання конституційних повноважень і призначення позачергових виборів президента України" щодо перенесення дати позачергових виборів президента на 7 грудня 2014 року.

Відповідний законопроект зареєстрував народний депутат від Партії регіонів Євген Мураєв.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram