ГоловнаПолітика

Рада Майдану просить Парубія звернути увагу на РНБО (оновлено)

Питання з Міноборони зависло в повітрі

Рада Майдану просить Парубія звернути увагу на РНБО (оновлено)
Фото: Макс Левин

Рада Майдану вважає, що найбільш ефективним керівником РНБО був би Андрій Парубій. Його заступниками - лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош та член Ради ВО "Майдан" Вікторія Сюмар.

Таку думку сформували сьогодні під час дискусії про майбутнє кадрового складу верховної влади. Очікують, що така пропозиція прозвучить сьогодні зі сцени Майдану на черговому вічі.

Агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на одного з учасників засідання підтверджує погоджені Радою Майдану і народними депутатами кандидатури Парубія, Яроша і Сюмар у РНБО, а також повідомляє, що на посаду міністра культури проголосовано кандидатуру заслуженого артиста України Євгена Ніщука (відомий як ведучий Майдану), на посаду міністра економіки - засновника Києво-Могилянської бізнес-школи, президента Київської школи економіки Павла Шеремети, на посаду міністра молоді та спорту - активіста Автомайдану Дмитра Булатова. Джерело також повідомило, що в засіданні оголошено перерву до 17:00. Також не виключають, що ці кандидатури можуть іще раз переглянути.

Нагадаємо, раніше Рада Майдану запропонувала своїх кандидатів на посади міністрів, зокрема: Ольгу Богомолець, Бориса Тарасюка, Євгена Ніщука та Ігоря Жданова. Також активісти висунули вимогу, щоб люди зі списку 100 найбагатших в Україні не входили до складу Кабінету Міністрів.

Зазначимо, що кандидатуру Андрія Парубія розглядали на посаду міністра оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram