ГоловнаПолітика

Жванія: час Януковича і Тимошенко в політиці пройшов

Від екс-прем'єра всі втомилися, - вважає нардеп

Жванія: час Януковича і Тимошенко в політиці пройшов
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко нема сенсу повертатися в політику.

Про це в коментарі заявив народний депутат Давид Жванія, пише Gordonua

"Я вірю в необхідність звільнення Тимошенко. Цей фетиш необхідно завершити. Треба покінчити з Януковичем і з історією Тимошенко, я маю на увазі з історією її ув'язнення. Листи Тимошенко, висловлювання Тимошенко, поїздки до Тимошенко - країна не може жити з Тимошенко у в'язниці, вона втомилася від Тимошенко у в'язниці. Тимошенко має вийти і, нарешті, працювати над собою", - сказав Жванія.

Депутат вважає, що лідер опозиції вичерпала себе в конфліктах з президентами Віктором Ющенком і Віктором Януковичем, і їй час дати дорогу молодшим політикам.

"У неї вистачить мужності зрозуміти, що після цієї бійки, яка у неї була з Ющенком, а потім з Януковичем, в українській політиці вона себе вичерпала. Як лідер громадянської та громадської думки після свого звільнення вона була б набагато ефективнішою. В Україні вже сформовано нове молоде покоління політиків, які і мають бути в політиці", - вважає Жванія.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила кілька поправок до Кримінального кодексу, які стосуються декриміналізації кількох статей, зокрема і тієї, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Тепер їх має підписати Президент або вони можуть набути чинності без підпису, але за гарантом зберігається право накласти вето. Після цієї поправки слід знову проголосувати 300 голосами "за" і вони набудуть чинності вже без підпису голови держави.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років тюремного ув'язнення за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на строк 3 роки.

Суд встановив, що Тимошенко 19 січня 2009 року підписала урядові директиви керівництву "Нафтогазу" на укладання газових угод з Росією на період 2009-2019 років.

Згідно з рішенням суду, тим самим екс-прем'єр допустила перевищення влади, оскільки такі директиви мали бути затверджені колегіальним рішення Кабінету Міністрів.

Відбувати покарання екс-прем'єр мала в Качанівській виправній колонії Харківської області. Але за станом здоров'я її перевели до лікарні, де вона і перебуває останні два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram