ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"УДАР" влаштував розправу над опозиціонерами в Києві, - "Батьківщина"

Однопартійці Тимошенко кажуть, що соціологія не враховувалася.

"УДАР" влаштував розправу над опозиціонерами в Києві, - "Батьківщина"

Київська "Батьківщина" заявляє, що партія "УДАР" використовувала соціологію як "спосіб розправи з конкурентами".

Про це повідомили в прес-центрі Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Зокрема, дані "праймеріз" від "УДАРу", які були використані для ультиматуму Об'єднаній опозиції про зняття так званих "нерейтингових" кандидатів 15 листопада, ґрунтуються не на паралельних дослідженнях соцкомпаніями, про що свідчить відповідь компанії центру ЗМІ "Соціс" на лист кандидатів у депутати від ГО "Батьківщина" Сергія Терьохіна, Ксенії Ляпіної, Олександра Чорноволенка та Олександра Бригинця.

Так, у зверненні до 6-ти компаній, які брали участь у замовленні від партії "УДАР", депутати від опозиції просили роз'яснень з приводу оприлюднених результатів соціологічного опитування, що стосується рейтингу окремих мажоритарних депутатів, а також відомостей щодо порядку розрахунку розміру похибки кінцевого результату. Відповідно до рейтингів "УДАРу", тільки в двох столичних округах перевагу над "ударниками" мав кандидат від "Батьківщини".

Чому "Батьківщина" дозволяє розмовляти з "УДАРом" з позиції старшого брата? З нами вступили в переговори, коли у нас рейтинг був в 2,5 разу меншим. Але, панове-партнери, ситуація змінилася. У нас на сьогодні зрівняні рейтинги. Більш того, у вас вони стоять, а у нас - зростають. Треба бути чесними перед собою. Це факт.

— керівник виборчої кампанії партії "УДАР" Віталій Ковальчук

За даними "Батьківщини", "Соціс" відповів, що проводив дослідження в 15-ти виборчих округах, але в жодному з округів Києва компанія досліджень не проводила.

"Також ми дізналися, що в дослідженнях брали участь 8 різних соцінститів, які не робили паралельних досліджень. Судячи з відповіді, кожна компанія зробила свій шматок роботи, після чого вже функціонери з "УДАРу" звели їх в єдиний рейтинг", - заявили депутати від опозиції.

Вони переконані в тому, що "УДАР" надав всій Україні недостовірну інформацію щодо компаній, які нібито проводили соціологічні дослідження.

Як повідомляли, кандидати від Об'єднаної опозиції в Києві, незважаючи на настійну вимогу "УДАРу" про зняття з реєстрації, продовжують балотуватися. Це, зокрема, Ксенія Ляпіна, Сергій Терьохін, Дмитро Андрієвський та Олександр Бригинець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram