ГоловнаПолітика

Фракція БЮТ ігноруватиме засідання Ради, - думка

Нардеп Міщенко вважає можливим створення провладної конституційної більшості.

Фракція БЮТ ігноруватиме засідання Ради, - думка
Фото: gazeta.ua

Депутат Ради Сергій Міщенко спрогнозував, що під час 11-ї сесії (4 вересня - 7 грудня) фракція БЮТ не відвідуватиме парламент.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Зрозуміло, що монолітної фракції вже не буде, вона і не потрібна нікому, тут же два місяці всього залишилося. Вони приймуть рішення, щоб фракція не ходила в Раду, і все. Хочете - виходьте із фракції, хочете - залишайтеся. Ніхто не помітить", - сказав депутат.

Міщенко зазначив, що після оголошення передвиборного списку Об'єднаної опозиції, в прохідну частину якого не потрапили багато членів фракції, депутати шоковані й не знають, що їм тепер робити.

"Мені зателефонувало більше 30 осіб, які не розуміють, що тепер робити. Я нічого не радив, сказав - робіть, як вважаєте за потрібне. Але зрозуміло, що монолітної фракції більше не буде", - зазначив він.

"Фракція - це просто гарматне м'ясо, це засіб для вирішення лідерами особистих цілей", - додав парламентарій.

За словами Міщенка, члени фракції - це люди, на кістках яких лідери будують своє майбутнє.

Нардеп припустив, що за такого розкладу сил фракція цілком здатна віддати владній більшості 300 голосів для внесення будь-яких змін до Конституції, зокрема щодо скасування депутатської недоторканності.

Нагадаємо, після формування списків Об'єднаної опозиції Міщенко вийшов із фракції БЮТ у Раде, незадоволений своїм 142-м місцем. Він вирішив балотуватися в мажоритарному окрузі номер 98 у Яготині Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram