ГоловнаПолітика

"Свобода" затвердила передвиборну програму

Після повалення Януковича партія обіцяє Україні "докорінні перетворення".

"Свобода" затвердила передвиборну програму
Фото: http://transkarpatia.net

З'їзд партії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" затвердив передвиборну програму "Своя влада - Своя власність - Своя гідність на СВОїй, БОгом ДАній, землі".

Про це повідомляє прес-служба партії.

У затвердженій програмі йдеться: "Головною метою Всеукраїнського об'єднання "Свобода" є побудова могутньої Української Держави на принципах соціальної та національної справедливості. Держави, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу і забезпечить безупинний розвиток української нації".

Для досягнення цієї мети, на думку партійців, необхідно вирішити два завдання:

  • негайно законними методами усунути від влади режим Януковича, ліквідувати наслідки його правління і не допустити реваншу олігархічної диктатури.
  • втілити в життя чіткий план всеосяжних докорінних перетворень у державі за принципом: Своя влада - Своя власність - Своя гідність.

Виконуючи перше завдання, "Свобода" домагатиметься закону про імпічмент, відставки уряду Азарова, скасування "харківських угод".

Також партія обіцяє розслідувати законність приватизаційних процесів, ініційованих Кабміном Азарова, повернути у власність держави та місцевих громад природні монополії і стратегічні підприємства, протидіяти впровадженню ринку землі, скасувати закон про мови, пенсійну реформу і Податковий кодекс.

На другому етапі плану всеосяжних докорінних перетворень "Свобода" пропонує зміни в трьох ключових напрямах: влади, власності, гідності.

Зокрема, "Свобода" домагатиметься люстрації влади та відсторонення "агентури КҐБ і держслужбовців, які працювали на керівних посадах у КПРС".

Партія обіцяє ввести в кримінальному законодавстві принцип "що вища державна посада, то вищий рівень відповідальності за скоєний злочин"; ввести пропорційну систему виборів до парламенту за відкритими виборчими списками; зобов'язати кандидатів на всі виборні посади вказувати в офіційних біографіях національну приналежність, усі попередні (від радянських часів) партійні та державні посади і судимості, зокрема, погашені.

Також "Свобода" має намір скасувати депутатську недоторканність щодо кримінальних та економічних злочинів; ввести голосування народних депутатів за відбитками пальців; ввести обрання місцевих суддів громадою терміном на 5 років; забезпечити територіальним громадам право відкликати депутатів рад усіх рівнів, суддів місцевих судів і право висловити недовіру голові виконавчого комітету, землевпоряднику та керівнику відділу внутрішніх справ шляхом референдуму; ліквідувати обласні та районні державні адміністрації, передати їх повноваження виконавчої влади виконкомам місцевих рад.

У сфері власності партія буде домагатися, щоб у країні виник потужний середній клас і ефективний соціальний захист.

Ключовим завданням "Свобода" вважає заборону приватизації стратегічних підприємств і повернення в державну власність раніше приватизованих.

Партія обіцяє провести повну інвентаризацію всієї землі та нерухомості України; створити Єдиний державний реєстр прав на нерухомість і землю і забезпечити його відкритість і прозорість; заборонити торгівлю землею сільськогосподарського значення; надавати її в довгострокове володіння українським громадянам із правом родинного успадкування; дозволити продавати законно придбані паї винятково державі.

"Свобода" хоче скасувати ПДВ, ввести єдиний соціальний податок із доходів громадян за прогресивною шкалою оподаткування та базовою ставкою у розмірі 20%; не обкладати доходи в розмірі мінімальної заробітної плати; встановити прогресивні податки на розкіш.

Партія має намір домогтися повернення виведених в офшори капіталів; забезпечити контроль держави над банківською сферою (державні банки повинні становити не менше 30% банківського капіталу країни); заборонити іноземним особам володіти контрольними пакетами інших банків в Україні.

Також вона має намір ввести прогресивну шкалу оподаткування за принципом "малий бізнес - малі податки, великий бізнес - великі податки"; забезпечити пільгові умови повернення на Батьківщину українців, їх нащадкам і всім українським гастарбайтерам.

"Свобода" обіцяє затвердити державну житлову програму, згідно з якою сім'я з трьома дітьми отримує державний безвідсотковий кредит, сім'я з чотирма дітьми - державний безвідсотковий кредит, 50% якого підлягає поверненню, сім'я з п'ятьма дітьми і більше - безкоштовне житло від держави.

У сфері гуманітарної політики "Свобода" обіцяє регламентувати вживання української мови в ЗМІ на рівні 78% від друкованої площі й ефірного часу; відновити в паспорті та свідоцтві про народження графу "національність"; домогтися в судовому порядку заборони комуністичної ідеології.

Партія має намір домогтися визнання воїнів ОУН-УПА учасниками національно-визвольної боротьби за державну незалежність України.

Також вона хоче заборонити рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв у будь-якій формі на всій території України та встановити кримінальну відповідальність за пропаганду наркоманії та сексуальних збочень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram