ГоловнаПолітика

Євросоюз не бойкотуватиме Євро-2012, - польський дипломат

Кожна країна вирішує самостійно.

Євросоюз не бойкотуватиме Євро-2012, - польський дипломат
Фото: podrobnosti.ua

Євросоюз не має наміру на політичному рівні бойкотувати або координувати бойкот матчів фіналу Чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Про це в Польщі сказав прес-секретар постійного польського Представництва ЄС Кацпер Хмельовський, коментуючи підсумки Ради ЄС з питань зовнішньої політики.

Він зазначив, що міністри обговорювали ситуацію в Україні та відносини з ЄС, зазначивши, що головна дискусія зводилася до теми "судових і виборчих" стандартів, а не бойкоту, запланованого на початок літа Євро-2012.

"На сьогоднішній зустрічі не було теми координувати чи бойкотувати (Євро-2012), це не предмет роботи для ЄС", - сказав дипломат.

Хмельовський зазначив, що на засіданні "жоден міністр" не закликав до бойкоту футбольного чемпіонату, який вперше в історії пройде в Україні та Польщі.

Політиканство є сьогодні в найрізноманітніших напрямках невід\'ємною складовою політики. Ми відкриті, ми відверті. Усіх, хто захоче їхати в Україну, ми раді будемо чути. Хтось має якийсь привід не їхати – це їхня особиста справа. Нам, звісно, боляче це чути. Нам, м\'яко кажучи, неприємно

— Президент Віктор Янукович

Польський дипломат зазначив, що деякі політики можуть не приїхати на Євро-2012, зауваживши, що це буде рішення кожного з них.

"Якщо якісь політики не з'являться, то це може означати, що їхні команди не пройшли (у фінал), а може, те, що вони маніфестують свою політичну позицію", - сказав прес-секретар.

Хмельовський не взявся оцінювати, чи може ЄС ще повернутися до теми бойкоту футбольного чемпіонату, перший матч якого відбудеться у Варшаві 8 червня.

"На цьому етапі немає рішення, щоб ухвалювати якусь спільну позицію на політичному рівні", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram