ГоловнаПолітика

Касьянов вважає, що Путін намагається принизити США

Путін має жаль на Обаму?

Касьянов вважає, що Путін намагається принизити США
Михаил Касьянов
Фото: www.segodnya.ua

Російсько-американські відносини охолонуть після повернення на президентську посаду Володимира Путіна.

Про це в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" заявив колишній голова уряду Росії, співголова Партії народної свободи "За Росію без свавілля і корупції" Михайло Касьянов.

"Прем'єрські функції виконуватиме Путін, як він це робив за прем'єрства Михайла Фрадкова. Тому роль Дмитра Медведєва визначена наперед. Я думаю, що він недовго перебуватиме на цій посаді, щонайбільше рік, і до того часу, залежно від ситуації у світі та країні, Путін вирішить або проводити реформи, рятуючи власну систему, або посилюватиме режим, якщо збережуться стабільні ціни на нафту і газ", - сказав Касьянов.

При цьому він зазначив, що відмова Володимира Путіна від поїздки на саміт G8 свідчить про певний жаль нинішнього президента РФ на керівництво США, яке активно підтримувало Медведєва з висуванням на другий президентський термін.

"Протягом чотирьох років американці фактично ставили на Медведєва. Ба більше, вони намагалися створити внутрішній конфлікт між двома російськими політиками. Але американці не здогадалися, і це зараз є жалем Путіна, що президент РФ є господарем. Тепер Путін вчить США, щоб Штати зрозуміли, хто сьогодні найвпливовіша персона у світі, тому що Обама скоро матиме вибори, а у світі відбуваються глобальні зміни.

Путін у цьому сенсі залишається на своїй посаді. Я думаю, що це приниження американських керівників. Фактично це охолодження відносини між РФ і США", - додав російський опозиціонер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram