ГоловнаЕкономікаДержава

Поїзд Skoda пустять між Харковом, Полтавою, Києвом і Вінницею

Другий двоповерховий потяг повертають на маршрут після двох років простою.

Поїзд Skoda пустять між Харковом, Полтавою, Києвом і Вінницею

Двоповерховий швидкісний поїзд Skoda з 4 листопада курсуватиме між Харковом, Полтавою, Києвом і Вінницею.

Про це повідомляють на сайті "Укрзалізниці".

Поїзд "Інтерсіті" №719 із Харкова буде рушати о 5:52 і прибуватиме до Вінниці о 13:55. У зворотному напрямку поїзд №720 Вінниця - Харків вирушатиме о 15:27 і прибуватиме до Харкова о 23:50.

Крім обласних центрів, поїзд зупинятиметься в Люботині, Миргороді, Ромодані, Лубнах, Гребінці, Яготині, Борисполі, Фастові, Попільному, Козятині.

У такому режимі поїзд курсуватиме до 10 грудня 2016 року, після цієї дати він курсуватиме за новим графіком, який вводять з 11 грудня 2016 року.

Крім того, з 3 листопада щодня до введення нового графіка руху поїздів курсуватиме швидкісний потяг Інтерсіті №740/739 Київ - Кривий Ріг.

Поїзд виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» вирушатиме з Києва о 17:24 і прибуватиме до Кривого Рогу о 22:30. Зворотно з Кривого Рогу рушатиме о 06:40 і прибуватиме до Києва о 11:45. Їхатиме без зупинок. Час у дорозі становить близько п'яти годин.

Нагадаємо, два електропоїзди Skoda EJ675 City Elephant "Укрзалізниця" придбала 2012 року перед проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012. Ці поїзди - двосистемні (курсують електрифікованими ділянками на постійному і змінному струмі). Електропоїзд складається із шести двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 - першого класу, 590 - другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину.

Електропоїзди Skoda раніше курсували на маршрутах Харків-Сімферополь і Донецьк-Сімферополь. Після анексії Криму їх зняли з маршрутів.

На початку 2016 року один з потягів Skoda повернули на маршрут. Спочатку електропоїзд їздив з Києва до Харкова, а влітку - з Харкова до Генічеська.

Напередодні голова "Укрзалізниці" Войцех Бальчун повідомив, що другий поїзд Skoda з листопада повернеться на маршрут після двох років простою. Розглядали маршрути Київ-Полтава-Харків і Київ-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram