ГоловнаСвіт

У Конгресі США заявили про контакти Сноудена з російськими спецслужбами

Колишній співробітник американських спецслужб вважає звинувачення Конгресу бездоказовими.

У Конгресі США заявили про контакти Сноудена з російськими спецслужбами
Сноуден
Фото: EPA/UPG

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден, який отримав притулок у Москві після публікації інформації про стеження в США, контактує з російськими спецслужбами.

Про це йдеться в новому звіті Конгресу США, передає CNN.

"З моменту прибуття Сноудена у Москву він контактував і продовжує контактувати з російськими спецслужбами", - йдеться у 33-сторінковому документі, оприлюдненому в четвер, 22 грудня, Постійним комітетом з розвідки Палати представників.

Інформація під заголовком "Іноземний вплив" у звіті переважно зафарбована, при цьому в одному із незасекречених абзаців є слова "заступника голови комітету з оборони російського парламенту" про те, що Сноуден "ділився розвідданими з його урядом".

Сноуден відповів на ці звинувачення у Twitter, зазначивши, що заяви Конгресу бездоказові.

Сноуден, колишній співробітник АНБ, 2013 року розкрив інформацію про стеження американських спецслужб за громадянами. 2014 року він отримав посвідку на проживання в Росії і відтоді перебуває в Москві. У США його звинуватили в шпигунстві. Після обрання Дональда Трампа президентом США Сноуден, якого той називав "зрадником", не виключив екстрадиції у Штати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram