ГоловнаСвіт

Washington Post: спецслужби США побоюються доповідати секретну інформацію Трампу

Перша зустріч спецслужб за участю Трампа може відбутися вже сьогодні.

Washington Post: спецслужби США побоюються доповідати секретну інформацію Трампу
ЦРУ

Спецслужби США перебувають у напруженні та страху перед доповіддю секретної інформації майбутньому президентові країни Дональду Трампу.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на високопоставленого співробітника, який працює в сфері національної безпеки.

"Це страх невідомості. Ми не знаємо, який він, окрім усіх цих розмов. Як усе розгортатиметься в наступні чотири роки або навіть у наступні декілька місяців? Я працюватиму сьогодні, затамувавши подих, майже в страху", - розповів виданню високопоставлений представник спецслужб США на умовах анонімності.

Найближчим часом американським спецслужбам належить ознайомити нового президента США Дональда Трампа, який здобув перемогу на виборах 8 листопада, зі справами. На спеціальній зустрічі йому повідомлять секретні відомості, доступ до яких є тільки у вищого керівництва США. Такі відомості можуть містити дані про терористичні угруповання і антитерористичні операції спецслужб, фотографії з супутників і перехоплені повідомлення світових лідерів.

Перша зустріч спецслужб за участю нового президента Дональда Трампа, за даними The Washington Post, може відбутися вже сьогодні, 10 листопада.

Напередодні Трамп отримав перемогу на президентських виборах, обійшовши кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон, перемога якої, згідно з опитуваннями і прогнозами американських ЗМІ, була більш очікуваною, ніж перемога Трампа. За республіканця віддали свої голоси 290 вибірників із 270 необхідних, за Клінтон - 232. При цьому кандидат від демократів обійшла Трампа за загальною кількістю виборців: за неї проголосували на 220 тисяч осіб більше, ніж за Трампа.

Після оголошення підсумків виборів у США на вулиці американських міст вийшли тисячі людей, протестуючи проти президентства Трампа. Мітинги і демонстрації пройшли в Нью-Йорку, Атланті, Остіні, Бостоні, Чикаго, Денвері, Філадельфії, Портленді, Орегоні, Сан-Франциско, Сіетлі та Вашингтоні.

Інавгурація нового президента США відбудеться 20 січня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram