ГоловнаСвіт

Ердоган звинуватив Ґюлена в причетності до терактів у Туреччині

Турецький лідер назвав останні теракти помстою за придушення заколоту.

Ердоган звинуватив Ґюлена в причетності до терактів у Туреччині
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про причетність до терактів проповідника Фетхуллаха Ґюлена, обвинуваченого Анкарою в організації спроби перевороту.

Про це повідомляє CNN Turk.

"FETO (організація Ґюлена - ред.) з РПК (Робітнича партія Курдистану), "Ісламською державою" (ІДІЛ) - між ними немає жодної різниці, вони служать одним цілям, що й далося взнаки в останніх терактах", - сказав Ердоган, виступаючи в Анкарі на зборах Спілки неурядових організацій ісламського світу.

Турецький лідер додав, що нинішні теракти є помстою за придушення заколоту.

17-18 серпня в Туреччині була здійснена серія терористичних атак. Два вибухи сталися біля поліцейських відділків у містах Анкара і Ван. В Анкарі загинули п'ятеро людей. У Вані - троє. Число поранених в обох терактах перевищило 290. Третій вибух стався недалеко від міста Хізан. Загинули п'ять військових.

15 липня 2016 року військові спробували здійснити в Туреччині державний переворот. Бунтівники вивели на вулиці Анкари і Стамбула військову техніку, атакували ключові об'єкти. Однак більшість силовиків залишилися вірні уряду, і путч провалився. В організації бунту Анкара звинуватила опозиційного ісламського проповідника Ґюлена, який проживає в США. Незабаром турецька влада пригрозили Вашингтону погіршенням відносин у разі відмови видати релігійного діяча. Сам опозиціонер засудив заколот і заявив про свою непричетність до нього.

Раніше цього тижня турецька прокуратура зажадала для Ґюлена два довічні терміни і 1900 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram