ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві закрили російсько-турецький науковий центр

Російська влада продовжує боротьбу з усім турецьким.

У Москві закрили російсько-турецький науковий центр
Фото: segodnya.ua

Співробітники Російсько-турецького наукового центру при Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури імені Рудоміно в Москві повідомили про припинення його роботи за рішенням адміністрації.

"На жаль, ми змушені повідомити, що наш центр закрився, Російсько-турецького наукового центру в Бібліотеці іноземної літератури більше не існує", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті наукового центру. Про причини закриття співробітникам нічого не повідомили.

Також у центрі повідомили, що курси османської мови припиняють, допомогти аспірантам і магістрантам колишні співробітники також не зможуть. "Природно, всі плановані круглі столи, лекції та конференції скасовуються, нашим бібліотечним фондом скористатися також більше не вдасться", - підсумовують автори.

Російсько-турецький науковий центр ВДБІЛ підтримував співпрацю в науковій сфері, а також підтримував бібліотечний турецькомовний фонд і фонд російськомовних досліджень Туреччини.

Нагадаємо, відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як 24 листопада російський літак Су-24 порушив турецький повітряний простір, незважаючи на попередження, і був збитий турецькими винищувачами F-16, які патрулюють район. Двоє пілотів Су-24 катапультувалися. Один з льотчиків загинув, другому вдалося врятуватися.

Росія 28 листопада ввела санкції проти Туреччини, а також закрила проект газопроводу "Турецький потік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram