ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Лавров рекомендував росіянам не відвідувати Туреччину

Депутат Держдуми закликав Москву евакуювати росіян з Туреччини і розірвати відносини з Анкарою

Лавров рекомендував росіянам не відвідувати Туреччину
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що через наростання терористичної загрози в Туреччині МЗС РФ не рекомендує росіянам відвідувати цю країну.

Про це повідомляє "Интерфакс"

"Критична маса терористичних проявів на турецькій території, за нашою оцінкою, анітрохи не менша, ніж у Єгипті. У зв'язку з цим, звичайно, ми не рекомендуємо нашим громадянам з туристичними цілями, так чи інакше, їхати до Турецької Республіки на цьому етапі", - сказав Лавров журналістам у Сочі.

Крім того, Лавров скасував свій візит до Туреччини, призначений на 25 листопада.

Тим часом, як повідомляє РИА Новости, віце-спікер Держдуми Микола Левич назвав падіння російського бомбардувальника провокацією і закликав припинити авіасполучення з Туреччиною, скасувати безвізовий режим, заморозити спільні економічні проекти, у тому числі "Турецький потік", якщо не надійдуть офіційні вибачення від Анкари.

"Для початку треба оголосити про евакуацію всіх наших туристів, припинити авіасполучення, скасувати безвізовий режим, заморозити всі спільні економічні проекти, у тому числі "Турецький потік", якщо не надійдуть офіційні вибачення", - зазначив депутат.

Депутат також підкреслив, що, оскільки Туреччина є членом НАТО, російська сторона чекає пояснень не тільки від турецької влади, а й від Північноатлантичного Альянсу, а також реакції ООН.

У вівторок російський Су-24, який брав участь у повітряній операції проти терористів у Сирії, збили турецькі ВПС поблизу кордону з Туреччиною після вторгнення у турецький повітряний простір.

У Росії вже діє заборона на повітряні перевезення в Єгипет. Туроператорам і турагентствам рекомендовано призупинити продаж турів. Це рішення ухвалили з міркувань безпеки після того, як основною версією катастрофи літака А321 авіакомпанії "Когалымавиа" 31 жовтня на Синайському півострові став вибух бомби на борту. До 20 листопада туроператори за свої кошти вивезли всіх організованих туристів з Єгипту.

Раніше у вівторок російська компанія "Наталі Турс" припинила продаж путівок у Туреччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram