ГоловнаСвіт

Британський уряд не схвалив референдум про членство в ЄС у травні 2016 року

Референдум про членство Британії в ЄС відбудеться щонайраніше у вересні 2017 року

Британський уряд не схвалив референдум про членство в ЄС у травні 2016 року

Кабінет Міністрів Великобританії виключив можливість проведення референдуму про членство країни у Євросоюзі у травні 2016 року.

Про це повідомляє BBC.

У британському уряді пояснили, що таке рішення ухвалили на прохання парламенту, стурбованого можливим збігом плебісциту з виборами мера Лондона і членів законодавчих органів Шотландії, Вельсу та Північної Ірландії.

При цьому раніше стало відомо, що референдум відбудеться не раніше ніж у 2016 році. Традиційно у Великобританії такі плебісцити проводяться у травні або у вересні.

Таким чином, референдум про членство Великобританії у Євросоюзі відбудеться щонайраніше наступного вересня.

Рішення про проведення референдуму ухвалили минулого тижня британським парламентом. Його повинні провести до кінця 2017 року. В уряді пояснили, що з моменту приєднання країни до ЄС структура і характер союзу зазнали суттєвих змін.

Раніше королева Єлизавета II, виступаючи з тронною промовою для членів парламенту заявила, що Великобританія проведе референдум про вихід із Євросоюзу у 2017 році. За словами королеви, відповідний закон ухвалять цього року.

Причиною для проведення референдуму стали розбіжності з приводу міграційної політики Великобританії, яка має намір ввести власні обмежувальні заходи на переселення. Проте у ЄС цю ініціативу не підтримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram