ГоловнаСвіт

У Росії спустили на воду безшумний дизельний підводний човен

На озброєнні субмарини - шість торпедних апаратів калібру 533 міліметри.

У Росії спустили на воду безшумний дизельний підводний човен
ДЭПЛ проекта 636 "Варшавянка"
Фото: Lenta.ru

На Адміралтейських верфях у Санкт-Петербурзі спустили на воду головний дизель-електричний підводний човен проекту 636.1, призначений для іноземного замовника.

Якій саме країні призначено підводний човен, не уточнюють. Раніше повідомляли, що шість модифікованих підводних човнів проекту 636 "Варшав'янка" у Росії замовив В'єтнам. Контракт підписали 2009 року, і обійшовся він замовникові в 1,8 мільярда доларів. Перший підводний човен в'єтнамські ВМС мають отримати 2014 року.

ВМФ Росії, як повідомляли, до 2017 року має отримати шість підводних човнів проекту 636.3 "Варшав'янка". Перший з них ("Новоросійськ") заклали в серпні 2010 року, другий ("Ростов-на-Дону") - в листопаді 2011 року, а третій ("Старий Оскол") - у серпні 2012 року.

Підводний човен проекту 636.1 спроектовано на ЦКБ МТ "Рубін", він вирізняється низьким рівнем шумності. Через низьку акустичну помітність фахівці НАТО прозвали субмарину "чорною дірою".

"Варшав'янка" має водотоннажність 3,95 тисячі тонн, здатна розвивати швидкість до 20 вузлів і перебувати в автономному плаванні до 45 діб. На озброєнні субмарини - шість торпедних апаратів калібру 533 міліметри, які також можна використовувати для запуску крилатих ракет і встановлення мін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram