>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Золотий м'яч" отримав Лука Модрич (оновлено)

Хорват випередив Криштіану Роналду і Антуана Грізманна.

"Золотий м'яч" отримав Лука Модрич (оновлено)
Лука Модрич
Фото: EPA/UPG

Півзахисник "Реала" і збірної Хорватії Лука Модрич став володарем "Золотого м'яча"-2018.

Хорват випередив нападника "Ювентуса" Криштіану Роналду і форварда "Атлетіко" Антуана Грізманна, пише Трибуна.

У минулому сезоні 33-річний хавбек у складі "Реала" втретє поспіль став переможцем Ліги чемпіонів.

На ЧС-2018 збірна Хорватії, капітаном якої був Модрич, дійшла до фіналу турніру, а сам він був визнаний найкращим гравцем турніру.

Наприкінці серпня УЄФА також назвала його найкращим футболістом сезону-2017/18, а у вересні Лука був визнаний найкращим гравцем року ФІФА.

Фото: Tribuna.com

Нагадаємо, "Золотий м'яч" (фр. Ballon d'Or) - щорічна футбольна нагорода, відома також як нагорода найкращому футболістові року в Європі і вручається гравцеві, якого визнають найкращим на континенті в кожному календарному році.

Нагорода була заснована головним редактором журналу France Football Габріелем Ано, який попросив своїх колег проголосувати за найкращого гравця року в Європі в 1956 році. Першим володарем призу став Стенлі Метьюз з "Блекпула" (Англія).

На сьогодні чотири футболісти отримували "Золотий м'яч" France Football тричі: Йохан Кройф і Марко ван Бастен (обидва - Нідерланди), Мішель Платіні (Франція) і Криштіану Роналду (Португалія).

Відзначимо, в 2010 році нагороди "Золотий м'яч" за версією France Football і "Гравець року ФІФА" були об'єднані. Найкращий гравець світу почав отримувати нову нагороду - "Золотий м'яч ФІФА". Першим володарем такого призу став Мессі.

У вересні 2016 року ФІФА припинила партнерство з France Football щодо "Золотого м'яча". З цього моменту нагороду знову вручає журнал France Football.

Оновлення. Підсумки голосування за "Золотий м'яч-2018":

Лука Модрич – 753 очки, Криштіану Роналду - 476, Антуан Грізманн - 414.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram